Teoria si practica muzicii bisericesti

Format: 20x29 cm
ISBN: 978-606-8278-81-0
Status: momentan indisponibil

Teoria si practica muzicii bisericesti

3 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Asociatia Culturala Byzantion
Numar de pagini: 403

Cartea Teoria și practica muzicii bisericești a profesorului Georgios Konstantinou reprezintă o lucrare de o importanță deosebită care pune la dispoziția tuturor celor interesați de cântarea bisericească de tradiție bizantină o sinteză realizată pe baza celor mai valoroase teoreticoane ale muzicii psaltice, cum ar fi cel al reformatorului Hrisant de Madyt sau cel al renumitului teoretician, bizantinolog și etnomuzicolog contemporan, Simon Karas.

Pret: 70.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2017-02-21 08:55:00
Buna ziua, Vreau sa achizitionez cartea lui Konstantinou Georgios, Teoria și practica muzicii bisericești cu CD Imi trebuie urgent. Astept raspunsul dumneavoastra, e-mail: alvit_business@yahoo.ro Va multumesc pentru intelegere. Octavian Irimia tel: 0721703772 Prezentarea cărții Ediția a II-a revizuită, adăugită și întregită cu un CD audio ce cuprinde toate glasurile muzicale în varianta paralaghie și melos. COLECȚIE:MULTIMEDIA / CD RELIGIE / LITURGICA EDITURA:ASOCIATIA CULTURALA BYZANTION APARIȚIE:2012 ISBN:978-606-8278-81-0 PAGINI:404 FORMAT:20.5X28.5 CM

:
5.0
2014-12-26 12:07:38
doresc Teoria si practica muzicii bisericesti,cand veti avea pe stoc ,sa ii trimiteti 1 buc.

:
5.0
2014-03-29 11:31:09
buna ziua.M-ar interesa cartea "teoria si practica muzicii bisericesti"daca este cea revizuita si adaugita scrisa de Georgios Konstantinou si tradusa de Adrian Sirbu ?De asemena si cat ma costa transportul daca livrati in ILFOV (PERIS).Astept raspuns. o zi buna !

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Am auzit odată de la un profesor fizico-matematician ceva care mi s-a părut de necrezut. Adică faptul că bătăile din aripi ale unui fluture în India pot, datorită unor legi şi parametrii fizici, să provoace un cutremur în America! Susţinea, de asemenea, că joculeţul pe care îl face un pui cu aripile lui în zăpadă, sus pe un munte, poate să provoace o avalanşă. Să fie creat, astfel, un bulgăre mic de zăpadă, cât un bob de năut, iar acesta, rostogolindu-se, să devină o avalanşă, care să provoace distrugeri enorme.

   Nu sunt specialist, pentru a adeveri, să fiu de acord sau să resping aceste idei ale profesorului. Totuşi, oricât de improbabile par aceste ipoteze, ele exprimă un adevăr pe care îl conştientizăm puţin: că binele sau răul, virtutea sau păcatul nostru nu ne priveşte numai pe noi, ci are dimensiuni comunitare, mondiale, pozitive ori negative. Ele influenţează întreaga lume, direct sau indirect. Cu alte cuvinte, suntem responsabili pentru tot ce se întâmplă în lume.

   Din păcate, acest adevăr nu numai că îl ignorăm, dar nici măcar nu vrem să îl auzim. De aceea şi credem şi susţinem cu patos, de multe ori, că pentru toate relele care se întâmplă în noi sau în jurul nostru, dar şi în lumea întreagă, sunt de vină numai alţii sau chiar însuşi Dumnezeu.

   De exemplu, este foamete într-un loc al planetei? E de vină Dumnezeu! Are loc un război între două state. E de vină capitalul, interesele economice etc. Izbucneşte un scandal politic sau bisericesc? Sunt de vină puterile întunericului, fiara (666), ereticii, antigrecii. Trebuie să înfruntăm nişte probleme familiale sau personale? Nu suntem noi de vină! E de vină sistemul, statul sau cineva care ne duşmăneşte şi ne-a făcut...vrăji! Astfel ne justificăm sinele propriu, aruncăm greutatea pe alţii şi nu luăm asupra noastră nici o responsabilitate. Aceasta, însă, are consecinţe tragice nu numai pentru noi, dar şi pentru mediul nostru apropiat, pentru societatea noastră, pentru lumea întreagă.

   Ne-am gândit să punem în circulaţie acest text de mici dimensiuni, cu nădejdea că unii dintre cititori vor vedea lucrurile din alt punct de vedere şi îşi vor pune problema în mod adânc. În alcătuirea textului am preferat să ne mişcăm printre evenimentele istorice sau printre întâmplările obişnuite ale vieţii de zi cu zi, evitând analizele teoretice greu de înteles.

   CUPRINS

   Cuvânt înainte

   1. Cine este răspunzător pentru rău?

   2. Suntem responsabili pentru toate

   3. Influenţa binelui şi a răului

   4. Proporţii nebănuite

   5. Responsabilitatea familiei

   6. Forme de adresare

   7. Împreună-răspunzători

   8. Biserica: organismul cel mai complex

   9. Iubirea

   10. Pocăinţa

   11. În loc de încheiere

watch series