Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

Format: 13x20cm
ISBN: 978-973-136-458-2
Status: momentan indisponibil

Trecand cu bine marea vietii. Raspunsuri la dilemele lumii de astazi

1 recenzii (nota 4.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Sophia

Arhimandritul Rafail Karelin este unul dintre cei mai de seama scriitori crestini ai zilelor noastre.  De sub condeiul sau au iesit un numar impresionant de carti si articole dedicate problemelor arzatoare actuale, precum si dificultatilor vietii, greu de indurat atat de mireanul de rand, cat si de intreaga noastra Biserica Ortodoxa.

La realizarea acestei carti, editorii au structurat, pe cat a fost posibil, intrebarile si raspunsurile pe teme.

Selectia acestora s-a dovedit extrem de ofertanta: un cititor evlavios afla cu interes din carte multe lucruri noi despre teologia crestina si despre talcuirea Sfintei Scripturi, despre monahism si sfintenie, spovedanie si Rugaciunea lui Iisus, despre slujbele Bisericii si modul de viata al parohiei, despre erezii si heterodocsi, despre viata de familie, casatorie si educarea copiilor etc.

Pret: 30.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
4.0
2016-06-22 12:44:09
Buna ziua, Va multumesc ca existati.

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

  • Cartea cuprinde o selectie de texte din scrisorile Sfantului Teofan Zavoratul, cu explicatii si sfaturi despre boala si moarte. Sfantul explica motivul si intelesul bolii si mortii in lumina iubirii lui Dumnezeu.

   Rugăciunea în vremea bolii 

   Vă simţiţi foarte slăbită şi credeţi că vă apropiaţi de ieşirea sufletului din trup. Boala aminteşte de moarte, însă nu proroceşte ceasul ei. Totuşi, de vreme ce aţi primit aducerea-aminte de moarte, nu e nepotrivit să vă pregătiţi de ea. Dat fiind că sunteţi mereu bolnavă, nu vă este greu să vă însuşiţi gândul la ieşirea din trup, după pilda Cuviosului Nicanor – şi această ieşire nu vă va lua pe neaşteptate. Fericită este pomenirea morţii; ea, împreună cu aducerea-aminte de Domnul, e temelia tare a bunei rânduieli creştineşti a duhului. 
   Vă plângeţi de dumneavoastră înşivă că vă rugaţi prost şi nu vă ţineţi de nevoinţe. În această privinţă vă lămureşte Sfântul Tihon de Zadonsk, care a zis: „Ce rugăciune îi trebuie bolnavului? Mulţumire şi suspinare.“ Acestea înlocuiesc orice nevoinţă. Deci, fiţi senină! 
   Nu puteţi merge la biserică din pricina bolii, aşa încât aţi rămas la pravila de chilie. Împliniţi-o după putere. Să ştiţi că pravila este de trebuinţă din pricina neputinţei noastre, nu pentru rugăciunea în sine, care se poate face şi fără pravilă... Staţi cu gândul la Liturghie – nu ca un săvârşitor, ci ca unul ce e de faţă (prin mutarea cu gândul) la Liturghia săvârşită de altul. 
   Nu aveţi gânduri prea vesele în ce vă priveşte? Era în Egipt un bătrân duhovnicesc – Apollo, mi se pare... Acesta le spunea cu tărie tuturor fraţilor, şi străinilor, de asemenea: „Nouă, creştinilor, nu ni se cuvine să ne mâhnim... Să se mâhnească păgânii şi jidovii. Iar noi, cei mântuiţi de Domnul... al nostru este raiul, a noastră este împărăţia Cerurilor. Cu noi sunt Hristos, harul Sfântului Duh, Maica lui Dumnezeu, oştirile cereşti şi sfinţii toţi...“ 

Carti scrise de acelasi autor

watch series