Tunica de piele

Format: 13x20 cm
ISBN: 978‑973‑136ï¿
Status: in stoc

Tunica de piele

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 336

La fel ca în romanele precedente, în "Tunica de piele", Constantin Virgil Gheorghiu tălmăceşte pentru cititor, într‑un cadru cu iz de roman poliţist, înalte trăiri spirituale. Poliţia unui oraş din Carpaţi caută un spărgător de bănci È™i un ucigaÈ™. Necazurile eroului cărţii – pe care tortura nu‑l va putea determina să se recunoască vinovat – nu se vor încheia în ziua eliberării sale. Ajuns în America de Sud, va descoperi abisuri ale răului mult mai profunde decât cele ale bătrânului continent.

O poveste în binecunoscutul stil al "Orei 25", cu un alt Iohann Moritz, trăită nu doar la marginea societăţii ori în sferele cele mai înalte ale acesteia, ci şi printre monahii şi sihaştrii din Carpaţi, misterioşii oameni fără „tunici de piele”...

Pret: 30.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • În această carte sunt îmbinate trei bestseller-uri ale editurii „Nikeia” – trei cărÈ›i ale protoiereului Alexei Uminski: Ce vreau eu de la Dumnezeu, Ce vreau eu de la Biserică È™i Bazele vieÈ›ii duhovniceÈ™ti. Trei teme foarte importante sunt îmbinate pentru a ne introduce în mod succesiv în viaÈ›a creÈ™tină conÈ™tientă. Trecând de la simplu la complex, cartea acoperă o gamă largă de subiecte: de la primele întrebări, apărute pe calea către credinÈ›ăÈ™i Biserică– până la viaÈ›a duhovnicească conÈ™tientă. Bine-cunoscutul propovăduitor, scriitor (publicist) È™i duhovnic caută împreună cu cititorul rezolvări la cele mai dificile probleme ale vieÈ›ii lăuntrice. Părintele Alexei nu ne cheamă să învăÈ›ăm norme de comportament, ci pune întrebări despre sensul vieÈ›ii creÈ™tinului È™i dă exemple nu de o credinÈ›ă formală, ci de una vie È™i plină de bucurie în Dumnezeu.

      Cuprins



      PrefaÈ›ă



      Ce vreau eu de la Dumnezeu

      Teoria evoluÈ›iei ne eliberează de responsabilitatea de a fi om?

      Despre scara care duce la cer

      Setea de adevăr sau visul la protecÈ›ionism?

      Dar unde este Dumnezeu?

      Cum să facem să nu confundăm pe marea furtunoasă colacul de salvare cu È›ărmul salvator?



      Ce vreau eu de la Biserică

      Locul în care se împart darurile. Despre ceea ce căutăm noi, venind la biserică, È™i ceea ce primim în realitate

      Contra „albilor” sau contra „roÈ™ilor”?

      Pe calea grăuntelui

      Cred într-una Sfântă, Sobornicească È™i Apostolească Biserică

      Despre credinÈ›a noastrăÈ™i despre acele lucruri imposibile la care suntem chemaÈ›i prin Botez

      De ce sunt canonizaÈ›i sfinÈ›ii È™i cum devine viaÈ›a omului viaÈ›ă de sfânt

      Despre ceea ce este esenÈ›ial È™i neesenÈ›ial. Cum să înÈ›elegem regulile bunei credinÈ›e È™i săînvăÈ›ăm să distingem tradiÈ›ia de TradiÈ›ie

      Timpul nu trebuie să ne sperie!

      Despre mântuirea în afara Bisericii È™i dacăÎl poate întâlni pe Hristos un om care nu a auzit niciodată de El

      De ce este imposibil să fii creÈ™tin „din punct de vedere etnic”

      De ce „unde-i unul, nu-i putere” È™i pentru ce are creÈ™tinul nevoie de fraÈ›i È™i surori

      Despre rugăciunea săvârÈ™ită acasăÈ™i în bisericăÈ™i de ce nu este bine să fie omul singur



      Bazele vieții duhovnicești

      A muri și a te naște prin Botez

      Gulliver, doborât la pământ

      De ce proverbul „Omul pentru om este lup” s-a învechit atât de mult?

      Gânduri despre viaÈ›ăîn rugăciunea Tatăl nostru

      Despre darurile Tatălui, primite în mâinile noastre

      Să scăpăm de iluzia că noi suntem creÈ™tini adevăraÈ›i

      Despre aducerea aminte de moarte

      Despre conÈ™tiinÈ›ă

      Despre frica de Dumnezeu

      Despre ascultare

      Despre smerita cugetare

      Despre osândire

      Despre mustrarea de sine

      Despre minciună

      Despre lupta cu patimile

      Pravila de rugăciune

      Rugăciunea către Sfântul Duh

      Rugăciunea Sfântului Vasile cel Mare

      Rugăciunile de seară

      Moștenirea vieții veșnice

    • Pe 5 septembrie 2012, in sala Teatrului Muzical „Stanislavsk si Nemirovsk – Dancenko” a avut loc desemnarea castigatorilor pentru premiul national „Cartea anului”, unul dintre cele mai valoroase premii literare acordate anual in Rusia.  La concurs au participat peste o mie de carti si serii de carti.
      Dupa cum a anuntat prezentatorul, dupa o luna de zile de dezbateri si de indoieli, cei o suta de membri ai juriului au atribuit acest premiu cartii Nesfintii sfinti si alte povestiri, scrisa de arhimandritul Tihon (Sevkunov), egumenul Manastirii Intampinarii Icoanei Maicii Domnului din Vladimir.
      De asemenea, la categoria „Proza anului”, a fost nominalizata castigatoare cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri alaturi de cartile Nemtii de A. Terehov si Dansand pana la moarte de V. Popov.
      La inmanarea premiului, presedintele Companiei Nationale de Stat de Televiziune si Radiodifuziune din Rusia, O. B. Dobrodev, a spus: „Sunt mandru si foarte bucuros ca am posibilitatea de a-l felicita pe parintele Tihon pentru acest premiu”.
      Parintele Tihon a multumit, spunand: „Pentru mine este o bucurie neasteptata ca acestei carti, a carei tema principala este legatura tainica a omului cu Dumnezeu, i s-a atribuit o atentie si un interes deosebit din partea juriului si a cititorilor”.
      Aceasta carte,lansata pe piata doar in urma cu un an, a fost, potrivit rapoartelor mass-media, cea mai bine vanduta carte din Rusia in anul 2012.  In acest scurt timp, cartea a fost retiparita de sase ori, ajungand la un tiraj de 1100000 de exemplare si fiind tradusa in engleza, greaca, sarba, romana si in alte limbi.
      Volumul Nesfintii sfinti si alte povestiri, a castigat si premiul intai la concursul „Cartea Runet – 2012”.  Conform rezultatelor votului de pe site-ul Ozon.ru, utilizatorii Runet au votat la categoria „Arta literara” cel mai bun roman cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri, scrisa de arhimandritul Tihon (Sevkunov), egumenul Manastirii Intampinarii.
      Pe 28 noiembrie 2012, cartea Nesfintii sfinti si alte povestiri, a fost distinsa cu premiul pentru literatura nationala „Marea Carte.

watch series