Cu fata descoperita. Credinta si libertate in vremurile de pe urma

Format: 14.5x20.5 cm
ISBN: 978-606-8272-39-9
Status: in stoc

Cu fata descoperita. Credinta si libertate in vremurile de pe urma

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 104

CARTEA CARE TE VA AJUTA SĂ-ÈšI CUNOȘTI GRADUL TĂU DE LIBERTATE

FaÈ›a este lumina, aÈ™a cum spatele este întunericul. FaÈ›a este prezenÈ›a, iar spatele, absenÈ›a. A-È›i arăta faÈ›a înseamnă a apărea, a fi. A-È›i ascunde faÈ›a înseamnă a dispărea, a nu mai fi.

Dincolo de toate sloganele È™i discuÈ›iile despre libertate, ca o ghilotină rece cade întrebarea pe care trebuie să ne-o punem fiecare: Ce sînt gata să fac pentru libertate?

Din cuprins:

Ideea de libertate / Cele trei întrebări cu care începe libertatea: Cine sînt? Ce fac? Ce vreau? / Cum am ajuns să gîndesc ceea ce gîndesc? / De unde È™tiu ceea ce È™tiu? / Ce cunosc? Ce spun? Cum spun? / Unde mă aflu? Cu cine mă aflu? / Ce sînt gata să fac pentru libertate? / Legile / ConvenÈ›ii, norme È™i coduri / AÈ™a‑zisul „stil de viaÈ›ă” È™i manierele / Secte, grupuri, cluburi / Libertatea de expresie È™i de mărturisire / Boala / Moartea / Trupul / Păcatul / Frica / DespărÈ›irea / CredinÈ›a / Însemnări despre libertate din diferite perioade / Însemnări despre credinÈ›ă

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Cand am inceput sa citesc dialogurile, am ramas impresionat de duhul lor.  Uneori ma intrebam daca nu cumva acel manuscris era mai mult decat o carte duhovniceasca.  Ajungand la Dialogul 65, am inceput sa inteleg duhul invataturilor Batranului Alipie.  El spune acolo, adresandu-i-se Ecaterinei:                                                                                                                             Daca materialistul tau nu este tipul de contestatar, pe care ti l-am descris, trebuie sa ai grija pentru ca majoritatea materialistilor si-au invatat bine lectia si se bazeaza pe o gramada de cunostinte lumesti, ce il pot descumpani pe un crestin obisnuit.  Nu este suficient sa ai cultura necesara pentru a-l infrunta, trebuie sa dai dovada si de multa intelepciune.  As indrazni sa spun ca, la primele tale intrevederi cu el, va trebui poate sa-i dai dreptate.  Acest lucru nu constituie un pacat, ci inseamna iubire, intrucat ceea ce va urma nu va fi deloc usor, daca il vei insoti pe calea cea ingusta a mantuirii.  Pentru a avansa pe calea aceasta va trebui sa gasesti mereu pareri solide, pe care sa le impartasiti amandoi.  Aidoma celui care, vrand sa traverseze un raulet, cauta pietrele ce ies la suprafata pentru a pasi pe ele, sa cauti si tu niste adevaruri mari si incontestabile, pe care sa le folosesti pentru a-l ajuta pe materialistul tau.


      Autorul

watch series