Rugaciuni de taina si umilincioase de la Sfinti pentru suflete ranite

Format: 10.5x14.5 cm
ISBN: 978-606-529-365-6
Status: in stoc

Rugaciuni de taina si umilincioase de la Sfinti pentru suflete ranite

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Cartea Ortodoxa
Numar de pagini: 96

Mulțumim Ție, Dumnezeul mântuirii noastre, că toate le faci spre binefacerea vieții noastre, ca pururea să căutăm spre Tine, Mântuitorul și binefăcătorul sufletelor noastre, că ne-ai odihnit în curgerea cea trecută a nopții și ne-ai sculat din așternuturile noastre și ne-ai pus la închinăciunea sfântului Tău nume. Pentru aceasta ne rugăm Ție Doamne, dă-ne har și putere ca să ne învrednicim a cânta Ție cu înțelegere și a Te ruga neîncetat cu frică și cu cutremur, lucrând mântuirea noastră. Auzi-ne, Stăpâne, și ne miluiește și zdrobește sub picioarele noastre pe nevăzuții vrăjmași și războitorii noștri, că Tu ești singur ajutătorul și apărătorul vieții noastre și pe Tine Te binecuvântăm în veci. Amin.

Pret: 3.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Traducere si studiu introductiv: diac. Ioan I. Ică jr

      În urmă cu 225 de ani — pe 13 ianuarie 1772 — ierodiaconul Neofit Kavsokalivitul, refugiat la Braşov, încheia redactarea primului Manual de Împărtăşire continuă care îşi propunea restabilirea sensului apostolic şi patristic al practicii euharistice ortodoxe. Publicat anonim în 1777, manualul s-a izbit de răstălmăciri şi a stârnit polemici. În 1783 a intervenit în dezbatere şi Cuviosul Nicodim Aghioritul cu un al doilea manual publicat anonim: Carte foarte folositoare de suflet despre Împărtăşirea continuă, relansând o aprinsă controversă care a durat trei sferturi de veac. Patriarhia Ecumenică a ţinut în tot acel răstimp o serie de sinoade şi a emis nenumărate scrisori şi documente oficiale.
      Dată fiind uitarea acestor texte şi a altor surse esenţiale, sensul deplin al pledoariei monahilor tradiţionalişti — stigmatizaţi drept „colivari”, reprimaţi şi ulterior reabilitaţi — n-a fost şi nu este încă pe deplin sesizat până astăzi. În ultimă instanţă, ei nu voiau decât să restaureze etosul creştinismului apostolic şi al Bisericii vechi — etos pascal, în acelaşi timp euharistic, ascetic şi martiric. Dincolo de recuperarea istorică a acestei dispute, semnificaţia ei pentru practica liturgică actuală este de o actualitate perenă şi stringentă. Precedându-l de un amplu studiu istorico-teologic, diac. Ioan I. Ică jr restituie în volumul de faţă, pentru prima dată într-o limbă modernă, întreg dosarul controversei şi principalele mărturii ale Tradiţiei în această problemă de maximă importanţă pentru viaţa Bisericii dintotdeauna.

watch series