Remedii si tratamente cu PLANTE MEDICINALE

Format: 17*27 cm
ISBN: 978-606-765-083-9
Status: in stoc

Remedii si tratamente cu PLANTE MEDICINALE

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 312

Din antichitate si până în zilele noastre, din Orient si până în Occident, preoti, alchimisti si întelepti au cercetat si au folosit virtutile plantelor, forta lor tămăduitoare, pentru a alina suferintele oamenilor. 

Spunând că: „Alimentul să-ti fie medicament!“, Hipocrate este socotit a fi un precursor al „fitonutritiei“. Fitonutrititia se bazează pe calitătile plantelor medicinale si nu numai. În urmă cu circa 900 de ani, Hildegard von Bingen a demonstrat că plantele si Natura, în sine, au o mare putere de a vindeca maladiile de care suferă omul. 

Marele alchimist Paracelsus a demonstrat că din plante se pot extrage diverse substante care se pot transforma în  tincturi, uleiuri esentiale, ce contin oligoelemente si săruri minerale care, folosite cu inteligentă, vor constitui medicamente naturale, care au calitatea de a vindeca si a fortifia organismul uman. Abatele Sebastian Kneipp a scris: „Pentru fiecare boală a crescut o plantă“. „Natura este cel mai bun medic“, ne atentionează si vestitul medic al antichitătii, Galenus. 

Cei care au citit „Cartea-Cărtilor“  –  „Biblia“, în „Facerea“ vor găsi textul: „Si a zis Dumnezeu: «Iată, vă dau vouă toate ierburile de pe fata pământului si toti pomii care au roade cu sământă în ele. Aceasta să fie hrana voastr㻓. Cautând plantele, adică urmând Natura, îl veti întâlni pe Dumnezeu!  În „Facerea“, se arată, în modul cel mai clar, că hrana de bază a omului trebuie să fie plantele. 

Bolnav fiind, omul tintuit la pat se roagă la Dumnezeu să-l ajute să se însănătosească. Cercetările au arătat că principala cauză a îmbolnăvirilor omului o reprezintă modul gresit de a trăi al fiintei umane, dizarmonia sa fată de natură. Si din natură îsi va trage sevele, pentru a putea trăi...  Un vechi proverb chinezesc spune: „Primele si adevăratele medicamente sunt plantele“. Fitoterapia oferă căi extraordinare pentru a tămădui maladii oricât de grave ar fi ele.

Cartea noastră demonstrează că plantele reprezintă remedii care se găsesc la îndemâna oamenilor, sunt ieftine si, folosite în tratamente, vindecă fără a avea efecte secundare nocive, asa cum se întâmplă cu medicamentele produse sintetic.

Pret: 38.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Aleksei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus care a abordat multe genuri, dar care s-a specializat în literatura SF si romane istorice. În 1936 a scris o adaptare a faimoasei povesti italiene "Pinocchio", reintitulata"Aventurile lui Buratino sau Cheita de Aur". Personajul principal al povestirii, Buratino, a devenit rapid foarte popular printre cetatenii sovietici de toate vârstele. Tolstoi a scris mai multe carti pentru copii, prima fiind"Copilaria lui Nikita", o descriere a primilor ani ai fiului sau. 


   S-a nascut în Nicolaevsk (astazi Pugaciov), Regiunea Saratov în familia unuia dintre membrii saraciti ai familiei contilor Tolstoi. Tatal lui, contele Nicolai Aleksandrovici Tolstoi, era un husar pensionat si proprietar de pamânturi; mama sa, Aleksandra Leonievna Bostrom (nascuta Turghenieva, cunoscuta si cu numele Aleksandra Tolstoi) era scriitoare de literatura pentru copii.

   Tolstoi a publicat doua romane foarte lungi, "Petru Întâiul"(1929-45), în care a încercat sa faca o legatura între politica lui Petru cel Mare si cea a lui Stalin, si "Calvarul (Drumul catre Golgota)" (1922-41), în care descria evenimente din perioada 1914 - 1919, inclusiv din razboiul civil. Este autorul mai multor piese de teatru.

   Aleksei Tolstoi este considerat ca fiind autorul unora dintre primele si cele mai bune povestiri stiintifico-fantastice în limba rusa. Romanele "Aelita" (1923) despre o calatorie spre Marte si Hiperboloidul inginerului Garin (1927) s-au bucurat de popularitate imensa, primul dintre ele fiind ecranizat în 1924. Mai multe filme facute în Uniunea Sovietica se bazeaza pe romane scrise de Tolstoi.

   Conform programei scolare a Ministerului Educatiei

watch series