Din temnite spre sinaxare. Drumul spre canonizare. Editia a cincea

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9678-32-9
Status: in stoc

Din temnite spre sinaxare. Drumul spre canonizare. Editia a cincea

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 270

Toți cei care au murit în închisoare, și care au murit nu numai în închisoare, toți au dreptul să treacă din suferința de aici în rândul sfinților din Sinaxar. (...) Sfinții nu se fac printr-o declarație oficială. Sfinții sunt nenumărați. Că vor fi trecuți în sinaxare peste un an, peste doi, peste zece, Dumnezeu va decide. Acesta va fi triumful lui Hristos. Dar pentru aceasta, noi trebuie să ne trudim toți, noi toți. Ca să creăm o atmosferă în care cele ce se naște, cele ce pătimește pentru Hristos, poate fi trecut automat din rândul oamenilor păcătoși în rândul sfinților. Asta fiecare poate și trebuie s-o facă...

Justiniam Chira, Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului

Pret: 30.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • Părintele Constantin Sârbu este cunoscut în țară și în străinătate. Sunt creștini de-ai noștri care l-au cunoscut și se roagă lui, alții care nu l-au cunoscut și se roagă dânsului. Și eu am o rugăciune zilnică pentru ambii părinți, pentru părintele Constantin Sârbu și pentru părintele Constantin Voicescu, cel care i-a urmat la acest sfânt alter. Îi simt ca sfinți, deoparece au pătimit prin închisori în mod nedrept, au fost lăsați fără familii, pe drumuri, și au avut o slujire desăvârșită pentru biserică și pentru neam. (...)
   Salutăm cu încredere frățească apariția acestei noi cărți editate de domnul danion Vasile, care dă mărturie deplină pentru slujirea martirică a acestui mare părinte mărturisitor și sfânt, Constantin Sârbu, de la Biserica Sapienței. Este încă un episod livresc foarte lăudabil, care zidește conștiințe, unește suflete și aduce în fața credincioșilor istoria martirică excepțională a unor preoți de mare vrednicie și sfințenie a neamului nostru românesc.
   Părintele Marin Cojoc

   Părintele Constantin Sârbu, după ani de zile de chinuri și pătimiri în temnițele și lagărele comuniste, a primit moarte mucenicească pentru că a refuzat propunerea securității de a turna ceea ce afla la spovedanie. Moartea sa a fost neconvențională - în urma unei operații aranjate să îi aducă sfârșitul.
   Venind la spital să îl împărtășească cu Sfintele Taine, părintele Ilarion Argatu a văzut în jurul capului său lumina sfințeniei și a exclamat: Cunună de martir!. Un martir cu sfinte moaște, f[c[tor de minuni ]nc[ din timpul vieții...
   Editorul 

watch series