Lupta pentru credinta

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-032-7
Status: momentan indisponibil

Lupta pentru credinta

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Rotonda
Numar de pagini: 172

Cu un suflet impreuna nevoindu-va pentru credinta Evangheliei(Filipeni 1: 27), ne indeamna apostolul credintei.
Atunci cand unul dintre fratii tai se nevoieste pentru credinta Evangheliei, fie intru sine, fie in afara de sine, fie ca se lupta cu patimile sale, fie ca se lupta cu diavolii sau cu necredinciosii, cu cei rataciti de la credinta sau cu cei slabi in credinta, nu sta deoparte, ci sari degraba in ajutorul lui!
Alaturi de tine sunt toate celelalte mii si milioane de ortodocsi. Acestia impartasesc cu totii nevointa fiecaruia si niciunul dintr-insii nu ar trebui lasat deoparte in lupta aceasta.
In vremurile de demult , cand cetele mucenicilor crestini patimeau pentru credinta lor in Evanghelie, toti ceilalti crestini le sareau grabnic in ajutor. Unii ii cercetau in temnita pe mucenici, altii le trimiteau daruri, altii purtau grija de fiii sau de parintii lor varstnici, altii se rugau lui Dumnezeu pentru dansii.
Fa si tu asemenea lor! Atunci cand unul dintre fratii tai se nevoieste pentru credinta Evangheliei, pentru Sfanta Credinta Ortodoxa, alearga-i grabnic in ajutor si usureaza povara lui. Ajuta-l cu mainile sau cu buzele sau cu o rugaciune sau cu un gand bun inaintea lui Dumnezeu. Si fiecare sa faca asemenea!Caci lupta lui este si lupta ta si biruinta lui va fi si biruinta ta.

Pret: 6.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

  • 8 Paraclise si Acatiste pentru zilele saptamanii

   DUMINICĂ – ziua întâi: Paraclisul Sfintei Învieri a Domnului, Acatistul Sfintei Învieri a Domnului, Rugăciunea de Duminică

   LUNI – ziua a doua: Paraclisul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Acatistul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, Rugăciunea de Luni

   MARŢI – ziua a treia: Paraclisul Sfântului Ioan Botezătorul, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul, Rugăciunea de Marţi

   MIERCURI – ziua a patra: Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Bunei-Vestiri, Rugăciunea de Miercuri

   JOI – ziua a cincea: Paraclisul Sfântului Nicolae, Acatistul Sfântului Nicolae, Rugăciunea de Joi

   VINERI – ziua a şasea: Paraclisul Sfintei Cruci, Acatistul Sfintei Cruci, Rugăciunea de Vineri

   SÂMBĂTĂ – ziua a şaptea: Paraclisul Domnului nostru Iisus Hristos, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, Rugăciunea de Sâmbătă

   DUMINICĂ – ziua a opta: Paraclisul Sfintei Treimi, Acatistul Sfintei Treimi, Rugăciunea de Duminică

   „Structurile rugăciunilor din această carte sunt cunoscute credincioşilor, care, atunci când nu pot participa la slujbele Bisericii, împlinesc rânduiala aceasta în rugăciunile particulare. Paraclisul sintetizează toate cele şapte Laude care, de altfel, sunt canonul zilnic al monahului, împlinit de acesta prin participarea zilnică la toate slujbele Bisericii. În schimb, Acatistele sunt o formă dezvoltată poetic a condacului şi icosului din canonul Utreniei.

   Cele opt zile pentru care au fost aşezate în această carte Paraclise şi Acatiste ne invită să parcurgem nu numai vieţile Sfinţilor, nu numai zilele creaţiei, ci istoria întregii lumi, care de altfel este şi istoria vieţii noastre, apogeul acesteia fiind Dumnezeu şi ziua Domnului, Duminica, Începutul şi Sfârşitul.

   Să începem cu credinţa că, rostind mereu aceste rugăciuni, vom ajunge la trăirile Sfinţilor care ni le-au oferit, ca o revărsare a vieţii lor în viaţa noastră şi a lumii.”

   Părintele Ioan Cojanu

Carti scrise de acelasi autor

watch series