Sa nu-L rastignim iarasi pe Hristos. Predici si conferinte

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-1981-23-9
Status: momentan indisponibil

Sa nu-L rastignim iarasi pe Hristos. Predici si conferinte

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agaton
Numar de pagini: 224

Dumnezeu este indelung rabdator, mult milostiv, a toate bun, dar este si atotdrept.  Exista o lupta continua intre bunatatea lui Dumnezeu si dreptatea lui Dumnezeu.  El, pentru noi, pentru fiecare din noi, ar fi in stare sa Se rastigneasca a doua oara.  Petru fugise din Roma.  De unde?  De la suferinta, de la sange.  Hristos i-a iesit in fata, Petru L-a cunoscut si L-a intrebat: „Doamne, unde mergi?”.  I-a raspuns: „Petre, ma duc sa ma rastignesc a doua oara.  N-a fost de ajuns prima data.  Ma rastignesc si a doua oara”.  Atunci a inteles Petru ca, de fapt, nu trebuia sa fuga de suferinta, nu trebuia sa paraseasca turma, nu trebuia sa indeparteze de la el paharul greu, amar, al morţii.

Pr. Nicolae Tanase

Pret: 12.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

  • Editie ingrijita de Pr. Nicolae Nicau
   Profunzimea înţelepciunii părintelui Proclu Nicău este bine cunoscută de credincioşii moldoveni şi nu numai. Trăind ca simplu monah, cu o viaţă închinată întru totul ascultării de Dumnezeu, sihastrul din Munţii Neamţului aşezat la Mitocul Bălan după îndelungi ascultări din diferite mănăstiri sub povaţa părintelui Cleopa Ilie şi după ispitele şi vieţuirea în pustie, continuă să povăţuiască turma cea cuvântătoare pe calea mântuirii.

   Fiind nepotul părintelui Proclu, am considerat plăsmuirea cărţii de faţă ca o datorie morală. Cunoscându-i viaţa duhovnicească îndeaproape, am căutat să conturez învăţătura curată a monahului Proclu, pe deplin folositoare sufletului şi întotdeauna ortodoxă. Nu am trecut cu vederea nici frumuseţea limbajului neaoş moldovenesc zugrăvit în cuvintele pline de înţelepciune ale părintelui, totul îmbrăcat într-o cadenţă asemănătoare Patericului.

   Este foarte folositor pentru orice creştin să cunoască aceste sfaturi şi poveţe ale părintelui Proclu în legătură cu diverse probleme, întrucât va putea, astfel, să se lumineze mai mult şi va şti mai bine cum să le depăşească. Fiind o carte duhovnicească, se impune a fi citită cu luare aminte, pentru maturizarea şi progresul spiritual al credinciosului. Volumul se prezintă ca o sinteză a feluritelor sfaturi şi îndrumări ale părintelui Proclu date schivnicilor, monahilor, preoţilor şi oamenilor din lume şi tratează diferite probleme din mai multe perspective. De exemplu, progresul în dobândirea adevăratei smerenii ne va călăuzi spre progresul în dobândirea adevăratei iubiri, apoi a păcii inimii, a iertării celor care ne-au greşit etc.

   Dorim din adâncul inimii ca toţi creştinii să se folosească de această lucrare în viaţa lor duhovnicească, iar atunci când o vor răsfoi şi vor găsi cuvinte folositoare şi înălţătoare de suflet, să înalţe rugăciune de iertare şi pentru noi, păcătoşii.

   Fie să avem parte de rugăciunea părintelui Proclu, să-l simţim aproape, să ne mângâie şi să ne călăuzească pe drumul ce duce la Dumnezeu.

Carti scrise de acelasi autor

watch series