Despre pacat si urmarile sale

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-183-6
Status: momentan indisponibil

Despre pacat si urmarile sale

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Dragi cititori, cine este vrajmasul nostru cel dintai si cel de pe urma, cel mai rau si cel mai viclean?  Pacatul.  Acesta este vrajmasul cel dintai, fiindca cine ne-a lipsit de chipul lui Dumnezeu?  Cine ne-a izgonit din Raiul desfatarii?  Cine ne-a asezat pe acest pamant al plangerii si al tristetii?  Pacatul.  Acesta este si vrajmasul cel de pe urma, fiindca cine ii va indeparta pe pacatosi de la fata lui Dumnezeu pentru totdeauna?  Cine ii va acoperi de rusine si de blestem in fata intregii lumi?  Cine ii va arunca definitiv in iad, in mainile diavolului si ale ingerilor sai, pentru vesnicele munci?  Pacatul.  Acest vrajmas este infricosator, fiindca ne pierde sufletul si trupul, ne intuneca mintea, ne subjuga inima, ne supune bolilor, ne da mortii si putreziciunii.

Vazand aceasta cruzime si viclenie a vrajmasului nostru, pacatul, ar trebui sa ne sarguim sa fim cu deosebita luare aminte impotriva lui, sa luam din timp toate masurile impotriva loviturilor si vicleniilor lui; lupta cu orice fel de pacat trebuie sa devina nevointa necontenita si cea mai insemnata a vietii noastre; toata priceperea si puterea noastra, toate mijloacele si ostenelile firesti sau darurile sa le intrebuintam pentru a birui pacatul sau, cel putin, pentru a ne feri de el.

Pret: 7.20 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
      Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
      In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
      Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series