Adevaruri mari, in cuvinte simple

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-258-1
Status: in stoc

Adevaruri mari, in cuvinte simple

Fie recunoastem, fie nu, suntem persoane duhovnicesti.  Suntem in acelasi timp existente pamantesti si ceresti.  De aceea vom avea grija, desigur, si de nevoile noastre pamantesti normale, dar mai intai vom avea grija de viitorul nostru vesnic.  Centrul preocuparilor noastre trebuie sa fie alcatuit din Dumnezeu si sufletul nostru.  Altminteri, vom fi in neoranduiala, pentru ca rasturnam ordinea valorilor vietii.  Sufletul nostru trebuie sa fie inflacarat de iubirea Cerului.  Catre Cer trebuie sa ne indreptam mintea, inima, vointa si simtirea.  Sa ne atraga si sa ne preocupe cele ceresti, iar grija noastra principala trebuie sa fie dobandirea Cerului.

Pret: 9.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:Cod de verificare:
  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

  • Primul volum al seriei: „Cuvinte de aur” ale Sfântului Ioan Gură de Aur, cuprinde cele trei virtuţi teologice, tripticul vieţii duhovniceşti: credinţa, nădejdea şi dragostea.

   Credinţa constituie trăsătura fundamentală a creştinului. „Fără credinţă este cu neputinţă ca omul să fie bineplăcut lui Dumnezeu”. Trebuie însă ca această credinţă să fie statornică şi nezdruncinată, şi să se sprijine pe Stânca nesurpată a credinţei, pe Domnul nostru Iisus Hristos.

   Credinţa fără nădejde nu poate să existe. Credem şi nădăjduim! Dacă agricultorul  trudeşte şi nădăjduieşte, la fel şi corăbierul şi negustorul, şi aceasta pentru lucruri care sunt nesigure şi neschimbătoare, cu mult mai mult trebuie să trudească creştinul şi să aibă speranţe şi nădejdi, care niciodată nu sunt dezminţite.

   Dragostea este trăsătura comună a lui Dumnezeu şi a oamenilor. Fără dragoste, nici martiriul nu poate să ne folosească. Iubirea a făcut cerul pământ, L-a făcut pe Dumnezeu om, ca omul să devină Dumnezeu.

   Ceea ce-l aseamănă pe om cu Dumnezeu, mai mult decât toate, este iubirea faţă de vrăjmaşi. Cea mai frumoasă coardă a lirei este cea care interpretează melodia care se numeşte: iubire de vrăjmaşi. Noi în ce stare şi în ce treaptă a iubirii ne aflăm?

   Să cercetăm şi să aflăm răspunsul de la Învăţătorul cu „Gura de Aur” al Bisericii noastre.

watch series