Rugaciunea lui Iisus - intrebari si raspunsuri

Status: momentan indisponibil

Rugaciunea lui Iisus - intrebari si raspunsuri

Să ne rugăm deci cu cuvântul lăuntric din pieptul nostru. Când gura noastră tace, noi vorbim, deliberăm şi spunem rugăciuni şi alte cuvinte în pieptul nostru. Trebuie să obligăm cuvântul lăuntric să spună Rugăciunea lui Iisus şi să oprească orice gând. După ce vom spune o perioadă de timp Rugăciunea lui Iisus cu cuvântul lăuntric, se va deschide intrarea minţii în inimă, aşa după cum ne învaţă Sfinţii Părinţi, care au cunoscut prin experienţă aceste lucruri. Apoi, împreună cu rugăciunea, vor veni toate virtuţile: dragostea sfântă şi pacea duhovnicească prin care se vor împlini toate cererile mântuitoare cu ajutorul harului Dumnezeiesc. (Arhimandritul Ilie Cleopa)
Care este folosul practicării Rugăciunii lui Iisus? Mare este folosul! Dumnezeu dă rugăciunea celui ce se roagă, dar care nu a ajuns la rugăciunea lăuntrică, o dă fie înainte de moarte, fie chiar după moarte, căci şi după moarte Rugăciunea lui Iisus îşi are rostul ei. (Cuviosul Varsanufie de la Mănăstirea Optina)

Pret: 14.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

  • "Învierea lui Hristos este cel mai mare eveniment din istorie. Este ceea ce diferențiază creștinismul de orice altă religie. Celelalte religii au capi nuritori, în vreme ce Capul Bisericii este Hristos (Coloseni I, 18-19; Efeseni I, 23), Care a Înviat din morți. Învierea lui Hristos a însemnat înnoirea firii omenești, replămădirea neamului omenesc și trăirea realității eshatologice.
   Învierea lui Hristos a adus pentru toată lumea și pentru întrgul univers, lumina și sensul integral. Înainte de Înviere, oamenii știau în mod sigur pentru ce trăies, nici pentru ce există lumea. Totul era acoerit în întuneric. Credința în viața de după moarte era o bănuială, o presupunere, și nu aveau siguranța despre aceasta. Acum știu că după viața de pe pământ vor avea și o altă viață veșnică fie fericită, fie nefricită, după cum au folosit lumea aceasta.
   Dar Învierea lui Hristos ne dă această lumină și bucurie nu numai prin ceea ce înseamnă ea, ci și prin siguranța că ea a avut loc. Spre deosebire de celelalte religii, care dau doar niște idei despre binele făgăduit de ele după moarte, Învierea lui Hristos ne asigură despre învierea și fericirea noastră veșnică tocmai pentru că a fost un fapt arătat în istorie.
   (Pr. Acad. Dumitru Stăniloaie)

   Sunt multe religii în lume, dar toate sunt neputincioase în fața morții trupești și duhovnicești. Numai creștinii au un Mântuitor, Care a Înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și Care le-a dăruit viața cea veșnică. Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne-a înviat din moartea trupească (I Corinteni XV, 20) dar și din cea duhovnicească. Pentru că cine poate să ierte păcatele afară numai unul Dumnezeu?"
   (Marcu II,7)

watch series